foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Vuurloopestafette Eindhoven-Wageningen

Op 18/19 september vindt, voor de eerste keer, de vuurloopestafette plaats. Dit is een hardloopestafette van Eindhoven naar Wageningen via de historische route van de bevrijding. Hierbij wordt het bevrijdingsvuur, dat al vanuit Bayeux naar Eindhoven is gebracht, naar Wageningen verplaatst. Dit is het vuur dat op 4/5 mei weer in Wageningen wordt gebruikt voor het Bevrijdingsvuur. De intentie is om deze loop jaarlijks te organiseren.

Op zondagavond 18 september, tijdens het Bevrijdingsfeest in Eindhoven, zal door een team van Palleten in een grote parade in Eindhoven naar het marktplein worden gelopen. Daar zal door de Eindhovense burgemeester een toespraak worden gehouden en het vuur aan Pallas en een gedeputeerde van de provincie Gelderland worden overhandigd. Via de estafetteloop wordt het vuur naar Wageningen gebracht.

De Palleten lopen de zogenoemde 'The Hells Highway', dezelfde route die de geallieerden aflegden bij de bevrijding van het zuiden van Nederland. Deze tocht brengt de lopers langs verschillende steden: via Eindhoven, Best, Veghel, Uden, Nijmegen, Arnhem naar Wageningen. Ze zullen daarbij langs diverse oorlogsmonumenten komen waar stilgestaan wordt bij de gebeurtenissen die daar tijdens de Tweede Wereldoorlog plaatsvonden. Met het Bevrijdingsvuur zullen de atleten bij de monumenten kaarsen aansteken.

Op maandag vlak voor 9 uur 's ochtends zal het Bevrijdingsvuur in Wageningen bij het nationale bevrijdingsvuurmonument voor Ceres arriveren en het monumentsvuur door gedeputeerde en/of burgemeester ontstoken worden. Kom allen kijken naar dit bijzondere moment!

In de pers:
de Gelderlander, 16 september.
de Gelderlander, 19 september.

 

461 x gelezen