foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Zilver en 2x brons voor de JJB op het NK Estafette.

Op het officiële NK-nummer 4x400m zijn de jongens junioren B van Pallas 67 zaterdag 25 september tijdens het NK Estafette tweede geworden. Op zondag haalden ze bovendien bronzen medailles op de 4x200m en de Zweedse estafette. De Pallasvrouwen Masters 35+ haalden een officieus Nederlands Record.

Jelger, Alex, Benjamin en Joost veroverden hun zilveren medaille in een spannende race met een tijd van 3:32.91 . In hun serie versloegen ze rechtstreeks de winnaars van vorig jaar (AV Startbaan) en het team van Pallas was maar liefst 5 seconden sneller dan de winnende tijd van 2009!

Startloper was Jelger Elings, die een degelijke 400m liep en de snelste loper van Startbaan maar weinig ruimte gaf.
Alex Kolmus liep als tweede loper het gat dicht en gaf met voorsprong het stokje door aan Benjamin Leune. Die bouwde de voorsprong uit en gaf met ruime voorsprong over aan Joost de Jong. Joost ging er als een speer vandoor, de 400m is zijn afstand en de eindtijd zou doorslaggevend zijn voor de medailles.
De winnende tijd verbeteren van AV Zaanland in de eerste serie was echter te veel gevraagd voor onze jongens. Die ploeg had de beste prestatie allertijden met ruim 2 seconden verbeterd.

Met hun mooie tijd, die in vele voorgaande jaargangen goed zou zijn geweest voor goud, en met hun zilveren medaille waren de heren van Pallas uiteindelijk zéér tevreden!

Pallas heeft inmiddels een kleine traditie op dit onderdeel opgebouwd. In 2005 werd het JB team “De Sintelvreters” van Pallas Nederlands Kampioen op de 4x400m met een tijd van 3:33.92. Een jaar later werden ze wederom kampioen, met de tot vandaag ongeëvenaarde tijd van 3:29.85.

De mastervrouwen 35+ ploeg van Pallas die zaterdag meedeed aan de 4x400m, zette een officieus Nederlands Record neer. De baan van Startbaan is bij een reguliere keuring kort voor het NK afgekeurd. Eventuele records konden daarom niet in aanmerking komen voor erkenning.
De enige masterploeg, bestaande uit Janine van Hofweegen, Nienke Brouwer, Kadia Diedhiou en Christy van Beek, liep voor Pallas'67 een tijd van 4:43.41. Daarmee liepen de vrouwen bijna 4 sec sneller dan het Nederlandse record voor clubteams van 4:47.33.

nog 2x brons ...

Op zondag waren de jongens junioren B weer van de partij bij de tweede dag van het NK estafette. Ze hadden olv sprinttrainer Janwillem van der Hek met een ploeg van 6 jongens getraind op 3 estafette onderdelen.
Zondag stonden de Zweedse estafette (400-300-200-100 meter) en de 4x 200m op het programma.

Op de Zweedse was hun team “Samen 1000” gedoopt. De loopvolgorde was Joost (400), Jelger (300), Tom (200) en Lucas (100). De jongens veroverden in een zeer spannende race met een close finish de bronzen medaille in een tijd van 2:07.26 sec. Slechts 0,05 sec achter nummer twee.

Op de 4x200m liepen ze in de volgorde Lucas, Tom, Benjamin en Joost. Ze finishten in 1:36.73 hetgeen wederom goed was voor een bronzen medaille.

Trainer Janwillem van der Hek had ze wel kansen toegedacht. Het niveau was dit jaar bijzonder hoog, als je dan medailles haalt op alledrie de onderdelen kun je heel tevreden zijn.

Voor foto's klik hier


 

650 x gelezen