foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Joost wint brons op het NK junioren!

Op het NK junioren in Zwolle is de Pallas 1e jrs B- junior Joost de Jong vrijdagavond 3e geworden op het onderdeel 400m horden.

Hij deed dat in een tijd van 56.12 sec, een verbetering van zijn p.r. (en clubrecord) met 2.73 seconden.

Meerkamper Joost richtte zich al enkele maanden op dit onderdeel nadat hij was geselecteerd voor de regiotraining lange horden te Epe.

Joost: “Er waren 3 series en alleen de drie seriewinnaars en de drie tijdsnelsten zouden doorgaan naar de finale, later op de avond.Ik moest in de tweede serie in baan 6 lopen, wat ik best wel vervelend vond.
Ik werd tweede in de serie en ging gelukkig als 2e tijdsnelste door. Om 20.45u was de finale.
De loting zorgde ervoor dat ik weer in baan 6 moest lopen, ik was er al bang voor.
Naast mij in baan 5 liep gelukkig Wesley, de snelste jongen van de ranglijst. Ik ging hard weg maar moest aan de overkant de horden telkens met mijn verkeerde been nemen. Wesley kwam na ongeveer 100 meter langszij en voorbij. Ik kon me daar wel wat aan optrekken. Cliff kwam in baan 4 ook langszij.
In de tweede bocht zag ik in mijn ooghoek Tarik Bayoumi opkomen in baan 3 en na de bocht vrijwel gelijk liggen. Ik dacht 'nee, ik ga niet vierde worden!'
Ik zette alles op alles en kwam iets voor te liggen maar landde na de laatste horde niet goed. Ik was bang dat ik het verschil weer verspeeld had, maar op de streep was ik gelukkig sneller!
Ik kon het eigenlijk niet geloven, ik had er helemaal niet op gerekend. En dan die tijd, 56.12 sec, zo ver onder mijn p.r.! ”

Na afloop van de huldiging bedankte Joost meteen zijn regiotrainer lange horden Betty Hofmeier, “zonder haar was dit nooit gelukt” zei hij. Maar uiteraard ook dank aan de trainers van Pallas, en vooral de looptrainers JanWillem en Fred!

Foto's klik hier


 

394 x gelezen