foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Omnisportcentrum Apeldoorn

Vier Pallas clubrecords bij landelijke indoorwedstrijd zaterdag 30 en zondag 31 januari '10.

Vanwege hun 100 jarig bestaan organiseerde de atletiekvereniging PEC Zwolle in het Omnisport-centrum in Apeldoorn een meerkamp interland (met ploegen uit Frankrijk, Tjechi, Spanje, Verenigd Koninkrijk en Nederland), gecombineerd met een landelijke indoorwedstrijd voor junioren.
Er golden wel vrij stevige selectie criteria. Twee junioren van Pallas hadden zich opgegeven en waren geplaatst.

Tweedejaars B junior Fynn van Buuren:
Omdat ik al om 9 uur aanwezig moest zijn zou ik met de trein gaan. Ik miste de trein en gelukkig kon mijn vader me nog brengen. Het nadeel daarvan was wel dat ik al om half negen in de sneeuw voor de sporthal stond. Na lange tijd wachten kon ik mijn nummer ophalen en inlopen. Het inlopen was een hectische gebeurtenis tussen de deelnemers aan de meerkamp interland voor senioren. Daar liepen ook een aantal bekende atleten tussen zoals Eelco Sintnicolaas en Pelle Rietveld.
Toen ik me moest melden bij de callroom had ik heel veel zin in de wedstrijd, omdat ik wist dat ik een clubrecord kon stoten. De eerste poging van de wedstrijd was niet heel goed. Ik stootte 12.08 meter een redelijke afstand maar technisch was het behoorlijk slecht. De tweede poging van 12.74 meter betekende een nieuw clubrecord en een dus ook een nieuw pr. De laatste twee pogingen waren minder goed.
Voor mij persoonlijk was het een succesvolle dag en een zeer geslaagd testmoment voor het NK AB junioren eind februari.

Eerstejaars B junior Joost de Jong had een vol programma gekozen. Joost:
Ik begon met series 60m horden als opwarmer, in een veld van 24 deelnemers waarvan er al 18 sneller waren geweest dan ik. Tot mijn verbazing haalde ik de (niet geplande) finale, met een tijd van 9.24 sec die weliswaar een p.r. is en een nieuw clubrecord. Er vielen veel tegenstanders uit, enkelen waren niet op komen dagen, sommigen gingen technisch in de fout, maar de meesten werden uit de wedstrijd geschoten door valse starts.
Zowel in de serie als de finale moest ik 4x starten, drie keer werd er een deelnemer naar de kant gestuurd. Dit had natuurlijk een grote invloed op het wedstrijdverloop.
Vervolgens deed ik de 400m. Er waren vijf series en ik startte in de derde serie in baan vier.
Na n rondje van 200m in banen loop je verder in de binnenbaan. Ik kon net aanhaken bij een tegenstander die supersnel gestart was, maar na de bocht stokte plotseling zijn tempo. Ik botste er bijna tegenaan, moest even inhouden en ging eroverheen om te finishen in 52.34 sec.
Dat is een nieuw clubrecord indoor, een verbetering van het oude van Wim van Doorn met bijna een seconde. Het was ook goed voor de tweede plaats in de einduitslag.
Daarna was de pijp leeg, ik deed nog een 800m maar liep dat in een trimtempo rustig uit.

Zondag 31 januari was het de beurt aan de senioren en C-junioren. Daarnaast ging de meerkamp interland van de heren verder en begonnen de dames aan hun interland, een vijfkamp op 1 dag. Neeltje van Hulten deed mee aan de 60mH bij de vrouwen senioren en liep daar een clubrecord.

Neeltje: "De nieuwe valse-start regeling (1 valse start en je ligt er uit) zorgde ook bij de senioren voor een aantal diskwalificaties, al was het minder dramatisch dan bij de junioren.
In mijn 60m hordenserie werd 2x vals gestart en daarmee werden dus 2 atletes gediskwalificeerd. De 3e keer was wel een geldige start, maar voor mij erg traag. Door een redelijke race evenaarde ik mijn p.r. (van 2001) van 9.22.
En, net als Joost een dag eerder, kon ik onverwacht mee doen met de finale van de 60m horden. Mijn startnummer had ik al afgedaan en ergens weggegooid. Dus 10 minuten voor de start bij het wedstrijdsecretariaat een nieuw, handgeschreven startnummer gekregen.
Met de finale waren we gelijk goed weg en met een superstart en goede race, kon ik eindelijk mijn p.r. uit 2001 verbeteren. Maar met een tijd van 9.07 is er natuurlijk een volgend doel: Onder de 9 sec!

Klik hier voor een paar mooie foto's.


 

392 x gelezen