foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Open training jeugd 18 september

Ben je geďnspireerd door de medailles van Anouk Vetter (meerkamp), Daphne Schippers (200m) en Sifan Hassan (5km) bij het WK Atletiek? Op maandag 18 september is er weer een ‘open training’ bij de jeugd. Iedereen in de leeftijd van 6 tot 19 jaar kan op die dag kennismaken met atletiek. Doe mee en ontdek op hoe gezellig, sportief en veelzijdig atletiek is. De trainingen zijn voor kinderen van 6-12 jaar van 16.45-17.45 uur en voor jeugd van 12-19 jaar van 18.00-19.30 uur.

Per leeftijdsgroep neem je deel aan een atletiektraining: met een warming-up, loopscholing, technische onderdelen zoals hoogspringen, speerwerpen of sprinten en uiteraard een cooling-down. Warming-up en cooling-down vinden voor de jongste jeugd plaats in de vorm van spelletjes, voor de oudere jeugd worden hier specifieke oefeningen met in- en uitlopen voor gevolgd.

Atletiek wordt ook wel de moeder aller sporten genoemd, en daar is niets teveel mee gezegd. Het is een sport die aandacht besteed aan uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid. Armen, benen en romp zijn even belangrijk. Bij de jongste jeugd is de training vooral gericht op veel bewegen en spelen; richting oudere jeugd staat het aanleren van technische vaardigheden en het verbeteren van de eigen prestaties steeds meer centraal.

Trainingen en wedstrijden zijn beiden even belangrijk en leiden tot veel saamhorigheid onder de atleten; atletiek is daarmee ondanks individuele prestaties een sociale sport. Bij Pallas '67 zorgt een enthousiast trainerscorps van zo’n 20 jeugdtrainers voor uitdagende en gevarieerde trainingen. Bovendien is de contributie laag: voor 100 euro ben je al jeugdlid. Nu nog een paar flexibele hardloopschoenen (zonder blok en dikke zool bij de hak) en dan heet Pallas '67 je van harte welkom op maandag 18 september!

Waar? Atletiekbaan de Bongerd in Wageningen, start bij het clubhuis van Pallas.

Wanneer? 18 september

Hoe laat? 6-12 jaar van 16.45-17.45 uur; 12-19 jaar van 18.00-19.30 uur.

Wil je zien hoe een willekeurige training van de pupillen eruit ziet, kijk in dit fotoalbum van Pallas.

 

684 x gelezen