foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Achtkastelenloop Vorden

Vorden; zo 5 mrt 2017

Zondag 5 maart werd in Vorden voor de 30e keer de Achtkastelenloop georganiseerd. Evelien Kooij, die in de loop van 2016 Wageningen heeft verruild voor Vorden (en Pallas voor Hanzesport in Zutphen), had haar oud-groepsgenoten uitgedaagd om hieraan deel te nemen.

Johan van Ooijen, Martijn Menken, Marloes van Loon en Stefan Bolding namen deze uitdaging aan en namen deel aan de 10km. Willemijn Drok, eveneens oud-Palleet, sloot zich in Vorden ook bij de groep aan. Door het wisselvallige winter/lenteweer was iedereen in dubio over de kledingkeuze; lang-lang, lang-kort of kort-kort? Na een gezamenlijke warming-up in de zon bleek het weer toch aardig goed en vonden er dan ook nog wat kledingwissels plaats.

Het parcours liep vanaf de sportzaal in Vorden het dorp uit, waarna een ronde volgde tussen de weilanden en een bosrijke omgeving door, om op hetzelfde punt weer te finishen. Overigens betrof het geen officieel uitgemeten 10 km parcours, maar was de route maar 9,7 km lang. Iets waarvan we van te voren al op de hoogte waren, dus we rekenden allemaal op een recordtijd. Wellicht dat langs het parcours van de 21,1 en 30 km acht kastelen zijn te vinden, rond het 10km parcours hebben we deze in ieder geval niet geteld (Johan zegt er in ieder geval 1 te hebben gespot). Doordat er nog een redelijke wind stond en het de dagen ervoor aardig had geregend, waren er een aantal lastige stukken in het parcours waar de wind vrij spel had of waar de modderpoelen ontweken moesten worden.

Stefan had een valse start door in het geduw en gedrang te struikelen. Met 2 bebloede knieŽn wist hij het parcours in 38:28 af te leggen. Marloes van Loon liep een tijd van 41:40. Daarmee werd ze 2de bij de vrouwen en mocht ze bij de prijsuitreiking bloemen in ontvangst nemen! Johan had zich als doel gesteld om sneller te lopen dan Evelien (op de trainingen liepen ze altijd aardig gelijk op). Dit lukte hem en met een goed gevoel finishte hij in 43:33. Evelien kwam niet veel later in 44:42 over de finish. Willemijn liep een tijd van 45:57. Martijn, die van te voren had getwijfeld of hij wel mee moest gaan, kon een tijd van 47:54 noteren.

Na de prijsuitreiking van Marloes en de EHBO-behandeling van Stefan (een beetje ontsmettingsmiddel) werd het geheel met Twentse (of was het Achterhoekse?) krentenwegge gezellig afgesloten in de nieuwe woning van Evelien (welke dan weer staat op het terrein rond het huis van de ouders van Willemijn).

Naam Netto tijd
Stefan Bolding 38:28
Marloes van Loon 41:40
Johan van Ooijen 43:33
Evelien Kooij 44:42
Willemijn Drok 45:57
Martijn Menken 47:54

 

435 x gelezen