foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Sri Chinmoy-marathon

Amsterdam; za 28 jan 2017

Op 28 januari liepen Hans Wilmink, Moussa Kallo en Jos Stuyt de Sri Chinmoy-marathon. Dit is een sfeervolle wintermarathon in het Amsterdamse Bos met een spiritueel karakter.

Sri Chinmoy is een spirituele leider uit India en, zoals de naam van de marathon doet vermoeden, had de race een spiritueel karakter. Een stiltemoment ging vooraf aan de start van de marathon, het was een meditatief moment, waarbij je je laat opnemen in de omgeving en in het nu komt, waarbij je n wordt met het gebulder op de achtergrond van de opstijgende vliegtuigen.

Onderweg kwamen de lopers langs diverse wijze uitspraken van Sri Chinmoy. De route heeft een aanloopstuk van ruim 3 kilometer, en daarna worden acht ronden van 4843 meter om de Bosbaan gelopen.

Aan de marathon deden zon 50 lopers mee, allemaal diehards, waaronder Jos, Moussa en Hans. Het weer was perfect. Rond de 8C en een klein beetje wind die uit de goede hoek kwam.

Op de Bosbaan werd geschaatst, eromheen werd hardgelopen. Jos, Moussa en Hans bleven bijeen, en onderweg werd er gesproken en gelachen. Moussa en Hans kwamen beiden gelijk over de finish in 3:55.02, Jos even later na 3:58.48. Het was een mooie eerste marathon in 2017.

 

443 x gelezen