foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Mireille Baart wint Kees Meeuwsen Award 2016

Tijdens het jaarlijkse Pallas ’67 Marathon Gala is de winnaar van de Kees Meeuwsen Award 2016 bekend gemaakt. Het werd de snelste vrouwelijke marathonloopster van Pallas ’67 ooit: Mireille Baart.

Palleten konden ook dit jaar weer stemmen op drie genomineerde hardlopers die in 2016 een bijzondere loopprestatie hadden neergezet in afstand, snelheid, aantal of een combinatie van deze factoren. Voor het selectiecomité was het nog lastig geweest om uit de 35 hardlopers, die dit jaar samen 123 (ultra)marathons hadden gelopen, drie genomineerden te kiezen. Het werden Arie Cuppen, die in Hamburg als pensionado nog 3 uur 45 minuten op de marathon liep en daarmee 18e werd in zijn leeftijdscategorie, en ook dit jaar voor de tiende keer de Jungfrau-marathon in Zwitserland tot een goed einde bracht; Wilko Dijksma, die verschillende ultra's liep, waarvan de 109 km in Slovenië met daarin 6800 m hoogteverschil de meest extreme afstand was ooit door een Palleet gelopen; en Mireille Baart, die bij de topmarathonloopsters van Nederland is gaan behoren met haar eerste plek bij de Utrecht marathon en een zevende plaats overall bij de Jungfrau-marathon.

Marjan Verhaar, de weduwe van ultraloper Kees Meeuwsen, overhandigde de wisseltrofee aan Mireille en sprak haar bewondering uit voor de genomineerden en hoe geroerd ze was dat Kees (in december 2014 overleden) op deze fantastische manier jaarlijks door Pallas '67 en hardloopvrienden wordt herdacht.

 

606 x gelezen