foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Cursus assistent looptrainer

Gedurende 3 zaterdagochtenden volgde Ali Kir, Ben Langelaan, Djura Prins, Jos Naber, Jos Stuyt, Marcos Angelini, Marion Bogers, Mariska de Haan, Moussa Kallo, Paul Sijssens en ik de cursus assistent looptrainer. Lydia de Haer gaf de cursus.

Door Marloes van Loon.

De eerste ochtend kregen we een introductie, deze was samen met de cursus voor assistent pupillentrainer. We kregen uitleg over hoe een goede training er uit hoort te zien. Zo moet een atleet zich kunnen verbeteren, plezier hebben, veel in beweging zijn, op zijn/haar eigen niveau deel kunnen nemen en dat alles moet in een veilige omgeving. Dan heb je dus een goede training.

We kregen ook huiswerk mee, voor de volgende cursusbijeenkomst moesten we 2 keer observeren bij een andere trainingsgroep dan waarbij je normaal traint.

De tweede bijeenkomst kregen we uitleg over de opbouw van een training, verschillende trainingsvormen, en leiding geven aan een groep. Ook nu kregen we weer huiswerk mee, we moesten 2 keer assisteren en een loopspel bedenken. Zo heb ik een keer samen met Djura en een andere keer samen met Marcos en Jos de training van Lydia overgenomen.

Tijdens de laatste bijeenkomst was er een evaluatie en werden de loopspellen die bedacht waren uitgevoerd. Door de goede inzet van alle deelnemers en de goede uitleg van Lydia was iedereen geslaagd voor de cursus. Dus wees gewaarschuwd een van ons kan zomaar ineens de training overnemen.

 

544 x gelezen