foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Nominaties voor Kees Meeuwsen Award bekend

Het einde van het jaar nadert snel en dus is het tijd om de balans op te maken van alle prestaties die er het afgelopen jaar op marathon- en ultragebied zijn gezet. Maar liefst 123 keer werd er minimaal een marathon op de weg of op het onverharde gelopen door 35 verschillende Palleten. Ook dit jaar krijgt een Palleet de jaarlijkse wisselprijs voor de bijzonderste prestatie op duurloopgebied door een Palleet geleverd in een jaar, mede ter herinnering aan Kees Meeuwsen die twee jaar geleden is overleden.

De minimale afstand was (natuurlijk) 42,195 km, maar de maximale afstand ooit door een Palleet gelopen op één dag (nou ja 26 uur) werd dit jaar verlegd naar 109 km. Dit was natuurlijk een extreem bijzondere prestatie, maar ook die andere 122 keer waren bijzonder en hadden elke keer hun eigen verhaal dat precies die marathon of ultra tot een zeer bijzondere herinnering maakte.

Vorig jaar is voor het eerst de Kees Meeuwsen Award uit gereikt. Deze Award is een jaarlijkse wisselprijs voor de bijzonderste prestatie op duurloopgebied door een Palleet geleverd in een jaar, ter herinnering aan deze bijzondere Palleet die twee jaar geleden is overleden. De Kees Meeuwsen Award bestaat uit een kleurrijke fotocollage van de vele marathonshirts die Kees in de loop van zijn 34-jarige marathoncarrière bij elkaar verzameld heeft en zijn looppetje waarmee hij zijn laatste marathons liep.

Met het Klein Comité van duurloopliefhebbers zijn we weer bij elkaar geweest, om een keuze te maken uit alle prestaties van het afgelopen jaar en te kijken welke er nou zo bovenuit staken dat ze een nominatie voor de Kees Meeuwsen Award 2016 waard waren. Dat was geen gemakkelijke klus en dus moest er nog een extra rondje van Kees zijn favoriete sportdrank worden aangerukt om er uit te komen. Na twee stemrondes was het dan zover, we hadden nog drie namen over. Drie echte toppers die de nominatie voor de Kees Meeuwsen Award 2016 volledig terecht verdienen. En voor die andere 32 toppers geldt, zet volgend jaar nog een extra beentje voor, doe het nog extremer, verdwaal nog wat meer, zoek nog hogere temperaturen of trajecten op en wie weet behoor jij dan volgend jaar tot één van de drie genomineerden.

De drie genomineerden voor de Kees Meeuwsen Award 2016 zijn (in alfabetische volgorde):

Net als vorig jaar mag iedereen weer 10 punten verdelen over deze drie indrukwekkende Palleten. Ben je onder de indruk van de prestaties van de snelste gazelle van Hollandse bodem dan geef je Mireille de meeste of alle punten. Vind je de verhalen van Wilko vooral leuk om te lezen, maar nooit om zelf te doen, dan krijgt hij waarschijnlijk de meeste punten van je. Maar ben je nog een jongere oudere of oudere jongere en wil je vooral Arie stimuleren om nog lang op deze manier zijn benen te laten spreken, weet dan zeker dat hij erg blij zal zijn met je punten.

Stuur je punten voor maandag 19 december naar Adrie Scholten (adrie.scholten@xs4all.nl), eventueel voorzien van een leuke motivatie van je keuze.

Op donderdag 22 december zal de winnaar van de Kees Meeuwsen Award 2016 tijdens het Pallas Marathon Gala in onze eigen clubgebouw bekend worden gemaakt. Zorg dat je erbij bent!

 

733 x gelezen