foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

De 50ste, de 75ste en de 1500ste marathon

za 4 jun 2016

In de afgelopen weken hebben Palleten weer diverse marathons gelopen. Ton Gorissen liep zijn 75ste en Jos Stuyt liep zijn 50ste marathon. Ook is de 1500ste marathon gelopen door een Palleet nu een feit.

Op 14 mei liep Leo Nauta bij de Wezep trail de marathonafstand. Deze marathon is een echte aanrader voor lopers die van de natuur houden: een afwisselende omgeving, stevige klimmetjes en een klein deelnemersveld. Leo volbracht de marathon in een tijd van 5:21:57 uur.

Op zaterdag 4 juni liepen Jan Breembroek en Ton Gorissen de Slachtemarathon in Friesland. Het parcours loopt over de Slachtedijk, een kilometers lange meanderende dijk die loopt van Oosterbierum tot Raerd. Tot aan de 25 km ging het goed met Jan en Ton en konden zij een tempo van 11 km/uur vasthouden. Daarna kreeg Jan het moeilijk, maar Ton voorzag Jan van tips en goede raad en samen bereikten zij na 4:10:55 uur de finish.

Lang heeft Ton niet kunnen uitrusten van de Slachtemarathon, want nog geen 24 uur later startte hij samen met Hans Wilmink op de marathon van Amersfoort. Ton wilde altijd al eens twee marathons binnen 48 uur lopen en het moment daarvoor was dus in het weekend van 4 en 5 juni. Het was die dag erg heet, wat het lopen zwaar maakte en zorgde voor een groot aantal uitvallers. Van de ruim 180 marathonlopers kwamen slechts 127 lopers over de streep. Ondanks de hoge temperatuur finishte Hans keurig in een tijd van 3:46:59 uur en Ton in een tijd van 3:47:36 uur.

Op 12 juni liep, na een lange afwezigheid, Marcel Wilmink de Maasdijk marathon. Het is een prachtige route langs de Maas waarbij je door pittoreske dorpjes komt. Niet grootschalig, maar toch supergoed georganiseerd. Na maanden van opbouwen van zijn conditie wilde Marcel de uitdaging weer aangaan. Het was zwaar en de omstandigheden werkten niet echt mee. De eerste helft was het warm en benauwd en tijdens het tweede deel werden de lopers overvallen door een enorme hoosbui. Ondanks dat alles was Marcel tevreden met zijn 4:17:14 uur.

In datzelfde weekend was er in Waxweiler in de Eifel een grote Pallas-delegatie neergestreken om deel te nemen aan verschillende afstanden bij de Eifelmarathon. Van de twintig Palleten liepen er vijf de marathon en drie de ultra van 51km. Het werd een groot succes voor veel van onze lopers. Moussa Kallo, Ton Gorissen en Jan Breembroek liepen de ultraloop. Moussa finishte in 5:16:26 uur, Ton in 5:17:30 uur en Jan in 5:43:03 uur. Voor Ton was het zijn derde marathon/ultra in acht dagen, en tevens zijn 75ste, een prachtige prestatie! Arjen Schots, Carl Jansen, Jos Stuyt, Arie Cuppen en Bert van der Bosch startten op de marathon afstand. Arjen en Carl werden 2de en 3de in de M55 categorie in respectievelijk 3:51:12 uur en 3:55:16 uur. Jos finishte in 4:04:08 uur. Arie en Bert werden 1ste en 3de in de M65 categorie in 4:32:29 uur en vervolgens 4:47:33 uur. In de komende WAK zal een uitgebreid verslag van Bert te lezen zijn, met daarin ook alle verrichtingen van de andere lopers in de Eifel.

Een week na de Eifelmarathon, op 19 juni, liep Jos Stuyt een marathon in Schimmert. De marathon in Schimmert is een mooie rustige marathon over diverse rondes van 7,033 km met in het totaal 570 hoogtemeters. Jos finishte keurig binnen de vier uur in een tijd van 3:57:27 uur. Het was Jos zijn 50ste marathon, en tevens was dit de 1.500ste marathon gelopen door een Palleet.

Diezelfde dag liepen Lydia de Haer en Gretha Bouma de Marathon du Vignoble D' Alsace. Het was een super leuke marathon met veel lekkernijen onderweg, zoals tarte flambee, sausijsjes, stokbrood met paté, en een glaasje wijn. Maar met 310 hoogtemeters was het ook een zware marathon. Beide dames leverden een keurige prestatie. Lydia finishte in 4:35:32 uur en Gretha volbracht de marathon in 5:12:00 uur.

En intussen zijn er volop plannen voor volgende marathons. De 1500 marathon gelopen door een Palleet is volbracht, nu op naar de 1500ste Pallasmarathon, nog ca 165 te gaan…

 

919 x gelezen