foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Diverse marathons in mei

zo 1 mei 2016

In mei waren Palleten actief op diverse marathons. Hans Wilmink liep in Leiden naar de derde plaats in zijn leeftijdscategorie, en ook andere Palleten hebben mooie prestaties geleverd.

Op zondag 8 mei liepen Jan Breembroek en Moussa Kallo de Maasmarathon. Zoals de naam al aangeeft loopt het parcours grotendeels langs de Maas. Het was die dag erg warm, dus beide lopers hadden de doelstelling om een snelle marathon te lopen laten varen en gingen volop genieten van de race. Voor Jan bleek dat een goede instelling, want ondanks de hitte liep hij slechts 35 seconden boven zijn PR dat hij 26 jaar geleden heeft gelopen. Jan finishte in 3:56:35 uur. Moussa was een minuut sneller en finishte in 3:55:38 uur.

Op diezelfde dag was Jos Stuyt ook actief. Hij was die dag jarig en wat wil een fanatieke hardloper nou het liefst doen op zijn verjaardag? Juist, een marathon lopen! Hij had gekozen voor de Beemstererfgoedmarathon, een gezellige marathon waarbij je onderweg kunt genieten van lekkere hapjes uit de streek en waar je onder andere ook dwars door een koeienstal loopt. Jos volbracht de marathon in een tijd van 4:04 uur.

Op 21 mei liep Adrie Scholten de marathon van Steenbergen. Deze marathon is onderdeel van ‘de 24 uur van Steenbergen'en bestaat uit veel rondjes van 2,3 km. Voor Adrie betekende dat dat hij 18 rondjes moest lopen. Bij veel lopers zag je de rondetijden oplopen, maar Adrie liep zijn rondjes vrij constant waardoor hij in de tweede helft van plek 29 terugkwam naar de 19e positie. Hij finishte in een tijd van 4:25:54 uur.

Een dag later, op 22 mei, liepen Hans Wilmink, Ton Gorissen en Jos Stuyt de Leiden marathon. Het parcours loopt onder andere door plaatsjes als Zoeterwoude Dorp en Hazerswoude-Rijndijk, en ook door open landschappen waarin de geur van de bloemen rijkelijk aanwezig was. Het was overwegend droog weer, maar er stond een harde wind, die de mannen vooral in de tweede helft pal tegen hadden. Vlak voor de finish in Leiden, in Oude Ade, werd iedereen besprenkeld met water door de pastoor. Hans finishte in een mooie tijd van 3:26:29 uur, deze tijd was goed voor een derde plaats bij de mannen 60+. Ton kwam kort daarna over de finish in een tijd van 3:32:32 uur. Jos finishte in 3:43:48 uur, een hele mooie prestatie, zeker omdat hij de Beemstererfgoed marathon van twee weken eerder nog wel een beetje in de benen had.

 

841 x gelezen