foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Athletic Champs Stedenwedstrijd bij Climax in Ede

Ede; za 21 mei 2016

Zaterdag 21 mei was alweer de tweede Athletic Champs stedenwedstrijd voor de pupillen. De weersvoorspellingen waren somber, maar uiteindelijk was het een prachtige zonovergoten wedstrijd, met een luchtig windje. Het bleek dan ook dat smeren met zonnebrandcrème een must is, aangezien er toch enkele begeleiders nu een paar daagjes als “redneck” door het leven gaan.

Uiteindelijk deden er dus 7 teams mee die mooie scores hebben neergezet. Maar liefst 3 eerste plekken, 1 tweede plek, 2 derde plekken en 1 vierde plek. Er werden 9 clubrecords verbroken maar ik ben er van overtuigd dat er ook weer heel veel persoonlijke records werden verbroken. Hierdoor zal het spannend worden in het prestatieklassement waar de punten met bakken tegelijk worden bijgeschept. Want in dat klassement is het voornamelijk belangrijk om jezelf te verbeteren en niet zozeer de absolute prestatie. Wie o wie gaat die mooie grote beker op zijn of haar naam zetten aan het einde van het seizoen?

Een kanttekening kan nog geplaatst worden bij het metersmaken waarbij een Pallas B-pupil in onstuimig gedrang onder de voet werd gelopen. Ze heeft hierdoor de wedstrijd moeten staken. De teamgenoot van Arena die over haar heen viel kon gelukkig nog wel doorlopen. Als iedereen de stelling van Pythagoras volgt en er daarbij voor zorgt dat de derde wet van Newton (actie=-reactie) niet tussen personen optreedt (Fermatcorrectie) zal dit wellicht niet meer gebeuren en verspillen de atleten minder energie om in de eerste 30 meter al in baan 1 te komen. Er zijn immers ruim 100 meters om een mooi plekje te krijgen zonder dat iemand “verplaatst” hoeft te worden. Het voorval was echt onnodig, omdat Climax de atleten prima verdeeld had over meerdere sessies zodat het niet te druk werd bij de start en op de baan tijdens de wedstrijd, daarmee verdienen ze ook een pluim!

Onder de streep toch weer een hele mooie dag! En maak je alvast klaar voor de volgende wedstrijd in Wageningen die op 11 juni gepland is. Dan kunnen alle broertjes, zusjes, ouders en opa’s en oma’s jullie toejuichen op een steenworp afstand van huis. Ik hoop dat we dan weer net zoveel teams kunnen presenteren,… dus schrijf je snel in als je dat nog niet gedaan hebt!

 

937 x gelezen