foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Doorlopendfit

Sinds begin april is er een wandelclinic bij Pallas ’67 gestart. De wandelclinic gaat zijn weg onder de naam Doorlopendfit en heeft tot doel om minder actieve mensen tot een meer actievere en eventueel gezondere leefstijl te bewegen. Op woensdagavond 26 augustus is er een gratis avondwandeling om het tweede deel van de clinic in te luiden.

De gemeente Wageningen heeft Sportservice Wageningen benaderd om iets op te starten voor mensen met een minder actieve leefstijl. Sportservice is samen met 4 trainers van Pallas ’67 in april de wandelclinic gestart.

Het voorjaarsdeel bestond uit 2 trainingen per week gedurende 12 weken. Op woensdagavond en zaterdagmorgen werd er gemiddeld een uur gewandeld vanaf De Bongerd over de Campus, het Binnenveld, Klompenpaden en de Eng of werd er vanaf het Arboretum vertrokken voor een wandeling in de omgeving van het Arboretum. Tijdens de wandelingen was er ook aandacht voor allerlei oefeningen, zoals kracht, houding en balans. Op zaterdag was er na de wandeling een themabespreking, waarbij veel aandacht was voor voeding, houding en gezondheid. De trainingen werden afgesloten met een gezamenlijk kopje koffie.

Ondanks de korte voorbereidingstijd en het snelle starten waren er bij de voorjaarscursus 8 deelnemers. Hiervan was de helft van buitenlandse komaf en sprak gedeeltelijk Nederlands en gedeeltelijk Engels. Hierdoor ontstond naast de wandeltrainingen ook nog een soort van training Nederlandse taal, wat de onderlinge sfeer ten goed kwam. De deelnemers zijn erg enthousiast en zijn van plan om met het najaarsvervolg door te gaan.

Het najaarsdeel bestaat uit 1 wandeltraining per week, gedurende 15 weken. De basisconditie van de deelnemers is naar verwachting goed genoeg om bijvoorbeeld bij een sportschool of iets dergelijks te gaan sporten. Als alternatief op de sportschool wordt er vanaf 8 september op woensdagavond een losse cursus ‘Wandelen met Smovey’ aangeboden. Deze cursus staat, evenals een sportschool, los van Pallas.

De wandeltraining wordt op zaterdagmorgen gegeven en zal meestal starten van sportpark De Bongerd om 10.00 uur. De themabesprekingen zullen minder frequent zijn, maar worden naar behoefte van de deelnemers ingevuld. Kosten van de najaarsclinic zijn €50,-.

Om alvast in de stemming te komen is er op woensdagavond 26-8 om 19.30 uur een gratis avondwandeling in de uiterwaarden. Startplaats: boerderij Wolfswaard (laatste huis aan de Pabstendam, naast de haven). Graag aanmelden via doorlopendfit@gmail.com. Neem gerust iemand mee.

Op deze avond kan er kennis gemaakt worden met de Smoveys. Er zijn echter nog maar een paar sets beschikbaar.

 

913 x gelezen