foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Athletic Champstraining: Doe mee, ook ouders!!

Op woensdag 18 maart vindt een bijzondere pupillentraining plaats: we houden een eigen Athletic Champswedstrijd! Iedereen die altijd komt trainen, doet natuurlijk mee. Maar het is leuk, als er ook zoveel mogelijk pupillen van de maandag training voor één keer op woensdag meedoen.

Waarom deze speciale training? Vanaf dit jaar zullen de stedenwedstrijden voor pupillen allemaal volgens het Athletic Champs(AC)principe gaan plaatsvinden. Weet je nog niet wat AC is? Dat is zo snel, zo hoog en zo ver mogelijk rennen, springen en werpen, in een team van jongens en meisjes. De AC-wedstrijden zijn echte atletiekwedstrijden, maar nu helemaal toegesneden op het spelplezier en de bewegingsbehoefte van kinderen. Er zitten bijvoorbeeld leuke, nieuwe onderdelen bij, zoals hurkhoog – springen en Vortexwerpen. Maar ook hordelopen is nieuw voor pupillen, en reuze spannend!

Het zijn laagdrempelige wedstrijden, waarbij de nadruk op het plezier ligt. Laagdrempelig omdat iedereen kan meedoen, elke poging telt, er veel pogingen mogelijk zijn, er goed maar niet meer tot op de centimeter nauwkeurig wordt gemeten en het een compact programma is. Alle onderdelen duren 20 minuten, en ieder team heeft ook één keer 20 minuten pauze.

De betrokkenheid van ouders bij AC-wedstrijden wordt wel belangrijker. Elk team (per categorie, dus C/mini-pupillen, B-pupillen en A-pupillen) bestaat uit een mix van jongens en meisjes en bevat 6 tot 12 pupillen. Elk team heeft een kleur, welke het heel makkelijk maakt om bijvoorbeeld in de chronoloog te zien wanneer je waar aan de beurt bent. Elk team wordt begeleid door twee ouders: een teambegeleider en een assistent-jurylid. Deze ouders gaan de hele tijd met hun eigen team mee.

Wel, dat is in sneltreinvaart hoe de Athletic Champs in elkaar zitten. Nieuwsgierig geworden? Kom helpen op woensdag 18 maart. Want we hebben dan 16 ouders nodig! Twee per team, en met acht teams kunnen we een mooie oefenwedstrijd neerzetten. Dus: welke ouders komen 18 maart helpen? Het is tijdens de training, ofwel: eigenlijk kan iedereen!! Ouders graag opgeven bij mirjam (mirjam.pallas67@gmail.com).

 

477 x gelezen