foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Runningtherapiegroep start 26 september

Pallas '67 biedt vanaf 26 september een beperkte groep deelnemers een cursus runningtherapie. Lichamelijke inspanningen kunnen de psyche, de geest verlichten. Het is vanuit die gedachte dat runningtherapie werd ontwikkeld: een hardlooptraining speciaal bedoeld voor mensen met psychische problemen.

Wil je stap voor stap verkennen wat hardlopen voor je kan gaan betekenen? Dan is de Cursus Runningtherapie, voor mensen met psychische klachten, bij atletiekvereniging Pallas ’67 geschikt voor jou!

Runningtherapie bij Pallas '67

Uit onderzoek is gebleken dat sporten een gunstig effect heeft op psychische klachten. Zo kunnen angsten en depressies verminderen. Ook zijn sociale contacten met lotgenoten erg belangrijk. Het grote voordeel van Runningtherapie is, dat het geen gewennings- en bijverschijnselen heeft en in veel gevallen even goed werkt als medicatie.

Pallas ’67 start vanaf 26 september een kleine Runningtherapiegroep voor de duur van 12 weken, waarbij persoonlijke aandacht voorop staat. De training wordt gegeven door twee gediplomeerde looptrainers. Eén trainer heeft ook het diploma Runningtherapie. De andere trainer is naast looptrainer ook ervaringsdeskundige. De trainingen worden elke vrijdagochtend om 11 uur gegeven, op een grasveld van sportcentrum de Bongerd in Wageningen. Ze zullen ongeveer een uur duren.

Bij opgave voor de trainingen zal elke loper een intake krijgen, waarbij er aandacht is voor zijn persoonlijke situatie en zijn psychische en lichamelijke gesteldheid. Tevens kan hij of zij zijn wensen en doelen aangeven. Aan het begin van elke training zal er bij elke loper op informele wijze gevraagd worden naar de psychische en lichamelijke toestand en hoe de vorige training is bevallen, waarop het programma afgestemd kan worden.

Algemene onderdelen bij elke training zijn: een warming-up, een loopprogramma en cooling-down. Tijdens en na afloop van de training zullen de trainers altijd klaarstaan met individuele aandacht en als aanspreekpunt voor de lopers.

Na afloop van de 12 weken kan een loper doorstromen in een reguliere trainingsgroep van Pallas ’67. Ook bestaat de mogelijkheid dat, bij voldoende belangstelling, Pallas ’67 een permanente Runningtherapiegroep opricht.

“Even voorstellen. Ik heb in Wageningen gestudeerd en ik loop al rum 6 jaar bij atletiekvereniging Pallas ’67 . Ik heb afgelopen voorjaar een cursus assistent looptrainer gedaan en ik wilde graag deze groep starten. Ik heb ervaring als patiënt in de psychiatrie en mijn ervaringen daarmee wil ik gebruiken. Het beginpunt van mijn herstel kwam mede doordat ik ging hardlopen. Ik kwam weer onder de “gewone” mensen en had weer een paar keer in de week een extra activiteit om te doen. Ik was ook niet alleen psychiatrisch patiënt meer, maar vooral ook hardloper. Ik had weer een doel en ik bleek het leuk te vinden om te doen ook. Ik was dat gevoel iets leuk te vinden lang kwijt geweest. Vanuit deze goede ervaring is het idee ontstaan anderen te helpen met het starten en volhouden van hardlopen. Ik wil je daarom uitnodigen mij de kans te geven je te laten ervaren hoe prettig hardlopen voor je kan zijn.” -- Bram-Sieben --

Opgave en kosten

De kosten voor de cursus zijn 60,- euro per persoon, voor 12 weken. Door sommige ziektekostenverzekeringen wordt de deelname deels of geheel vergoed.

Informatie en opgeven: stuur mail . Opgeven is mogelijk tot en met 19 september.

 

627 x gelezen