foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Open training voor de jeugd

Op woensdag 9 juli is er weer een ‘open training’ bij de jeugd. Iedereen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar kan op die dag kennismaken met atletiek. Doe mee en ontdek op hoe gezellig, sportief en veelzijdig atletiek is. De trainingen zijn voor kinderen van 6-12 jaar van 16.45-17.45 uur en voor jeugd van 12-18 jaar van 17.45-19.15 uur.

Iedereen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar kan op die dag kennismaken met atletiek. Per leeftijdsgroep neem je deel aan een atletiektraining: met een warming-up, loopscholing, technische onderdelen zoals hoogspringen, speerwerpen of sprinten en uiteraard een cooling-down. Warming-up en cooling-down vinden voor de jongste jeugd plaats in de vorm van spelletjes, voor de oudere jeugd worden hier specifieke oefeningen met in- en uitlopen voor gevolgd.

Atletiek wordt ook wel de moeder aller sporten genoemd, en daar is niets teveel mee gezegd. Het is een sport die aandacht besteed aan uithoudingsvermogen, kracht en lenigheid. Armen, benen en romp zijn even belangrijk. Bij de jongste jeugd is de training vooral gericht op veel bewegen en spelen; richting oudere jeugd staat het aanleren van technische vaardigheden en het verbeteren van de eigen prestaties steeds meer centraal.

Trainingen en wedstrijden zijn beiden even belangrijk en leiden tot veel saamhorigheid onder de atleten; atletiek is daarmee ondanks individuele prestaties een sociale sport. Bij Pallas '67 zorgt een enthousiast trainerscorps van zo’n 20 jeugdtrainers voor uitdagende en gevarieerde trainingen. Bovendien is de contributie laag: voor 90 euro ben je al jeugdlid. Nu nog een paar goede schoenen en dan heet Pallas '67 je van harte welkom op woensdag 29 augustus!

Waar? Atletiekbaan de Bongerd in Wageningen

Wanneer? Woensdag 9 juli

Hoe laat? 6-12 jaar van 16.45-17.45 uur; 12-18 jaar van 17.45-19.15 uur

 

507 x gelezen