foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Zeven Palleten genomineerd bij Wageningse sportverkiezing

Donderdag 14 december vindt tijdens het jaarlijkse sportcafé van de stad Wageningen de verkiezing van de sportman, sportvrouw en sportploeg van het jaar plaats. Dit jaar zijn van Pallas ’67 zowel Mireille Baart als Tycho Schol genomineerd voor respectievelijk ‘Wageningse Sportvrouw’ en ‘Wageningse sportman’ 2017. Ook de 5 meisjes junioren B Lotte Geelen, Britt Kwakernaak, Maartje Oude Voshaar, Eva Nieuwstad en Joanne Abbing zijn genomineerd vanwege hun prestaties op de Nationale Estafette Kampioenschappen. Atleten en hun trainers: gefeliciteerd!

De palmares van Mireille lijken schier eindeloos. De mooiste prestatie van deze master was dit jaar het winnen van het Nederlands Kampioenschap marathon voor vrouwen (senioren) in een tijd van 2:44:21. Zij heeft nu zelfs haar eigen pagina op Wikipedia.

Tycho werd tweede op het NK Masters 800m M40 met een tijd van 2'08''60 en verbeterde zijn PR dit jaar tot 2'6''84. Leuk is ook te vermelden dat hij het Master klassement korte cross bij de BVC won afgelopen winter, maar vooral dat hij progressie boekt ondanks z’n leeftijd (bijna 45).

Bij de Nationale Estafette Kampioenschappen op zondag 24 september 2017 hebben de Meisjes Junioren-B twee medailles binnengehaald. Een estafetteploeg bestaat bij atletiek altijd uit 4 atleten. Zoals hieronder valt te lezen was de samenstelling van de ploegen bij beide onderdelen verschillend, dus vandaar dat er 5 namen worden vermeld.

Bij de Zweedse estafette begon Lotte Geelen met de 400 m, waarna Britt Kwakernaak het stokje van haar overnam voor de 300 m. Zij vocht zich een plaatsje naar voren, dat daarna mooi werd vastgehouden door Maartje Oude Voshaar die de 200 m liep en Eva Nieuwstad die afsloot met de 100 m. Een derde plek met een tijd van 2.33.94 was het resultaat.

Bij de 4x 200 m gingen Eva Nieuwstad, Maartje Oude Voshaar, Joannen Abbing en Britt Kwakernaak van start. Eva ging voortvarend van start en ging na 100 m als eerste naar binnen. Deze plek werd door de meiden niet meer afgestaan en iedereen liep een goede race. De andere meiden Maartje, Joanne en Britt breidden de voorsprong zelfs uit. Een eerste plaats in een tijd van 1.55.66 was het resultaat.

 

305 x gelezen