foto_1
foto 2
foto 3
foto leftbar

Clubhuis reservering

Clubkleding

Lid worden

Hardloopkalender

Contactpersonen

Mail ons:
  Vragen & suggesties
  Ledenadministratie
  Over deze website

Foto-albums

Youtube

Beweegreden

Trainer Erwin Thimister schreef een boek over bewegen. Zijn ingestuurde stuk voor de WAK was helaas niet helemaal vlekkeloos bewerkt. Hierbij zijn eigen stuk.

Veel trainen en toch minder bewegen dan je niet sportende collega. Kan dat?

Ja, dat kan! De hele dag zitten op kantoor, op school of in de collegebanken kan niet worden afgekocht met dagelijks een uur sporten. Het American College of Sports Medicine omschrijft deze levensstijl als die van de “active couch potatoe”. Veel zitten wordt het nieuwe roken genoemd en wij Nederlanders zitten veel, zo veel dat we zelfs Europees kampioen zitten zijn. Onze gezondheid kreunt en barst echter onder het gewicht van de zware en malicieuze kampioensmedaille.

“Beweegreden”: Een nieuw boek van Erwin Colson Thimister

In “beweegreden” legt arts en bewegingswetenschapper Erwin Colson Thimister op boeiende wijze uit dat lichaamsbeweging essentieel is voor een gezond leven en een goed lichaamsgewicht. Hij geeft vele praktische beweegtips, ook voor wie niet van sporten houdt.

In zijn boek “Beweegreden” toont arts en bewegingswetenschapper Erwin Colson Thimister aan dat lichaamsbeweging essentieel is voor een gezond bestaan en slank lichaam en dat deze beweging eenvoudig is in te passen in jouw eigen dagelijks leven, zelfs als je niet van sporten houdt. Onderbouwd met een grote hoeveelheid aan wetenschappelijke inzichten legt hij uit dat: • Lichaamsbeweging essentieel was voor de menselijke evolutie; • De oorzaak van de wereldwijd toenemende zwaarlijvigheid niet wortelt in een stijgende calorie-inname maar in een afnemende hoeveelheid fysieke activiteit; • Welvaartsziekten zoals diabetes mellitus type-2, vele hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker en dementie een onmiskenbaar gevolg zijn van een gebrek aan lichaamsbeweging. Oók bij slanke mensen; • Lichaamsbeweging een uiterst potent medicijn is tegen welvaartsziekten, zonder bijwerkingen; • De veel gebruikte norm van een half tot één uur bewegen per dag niet voldoet om een goed lichaamsgewicht te behouden of te bereiken; • Bewegen veel meer is dan alleen sporten.

Ben je op zoek naar objectieve informatie over de relatie tussen lichaamsbeweging, lichaamsgewicht en gezondheid? Wil je gezonder leven of afvallen maar lukt dit niet met diëten en/of sporten alleen? Vraag je je af of jij voldoende beweegt? Wil je weten hoe jij meer kunt gaan bewegen? Ook als je niet van sporten houdt of juist al veel traint? Dit boek voorziet je van wetenschappelijk verantwoorde antwoorden en de nodige praktische tips voor dagelijks gebruik.

“Beweegreden” (246 pagina’s, ISBN: 9789463181365) is te bestellen bij iedere (online) boekhandel. Adviesprijs € 16,00.

Over Erwin Colson Thimister

Erwin Thimister is arts (niet praktiserend), bewegingswetenschapper en gewichtsconsulent. Hij deed in het verleden onder meer onderzoek naar de relatie tussen lichaamsbeweging en koolhydraatstofwisseling bij de Maastricht University, werkte als sportvoedingskundige voor de topsport bij de toenmalige afdeling Elite Sports Medicine van Numico Research in Wageningen en was als specialist ouderengeneeskunde verbonden aan verschillende instellingen voor verpleging en verzorging. Sinds 2011 is hij docent Voeding en Diëtetiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen waar hij onder andere doceert en onderwijs ontwikkelt over de relatie tussen voeding, fysieke activiteit en sport en gezondheid. In zijn dagelijks leven beweegt én sport hij veel en graag en traint hij de C-pupillen van Pallas ‘67.

 

352 x gelezen